Markkinakatsaus: Lihan tuotanto lisääntyi keväällä – tuonti väheni ja kotimaisuusaste nousi 83 prosenttiin - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Markkinakatsaus: Lihan tuotanto lisääntyi keväällä – tuonti väheni ja kotimaisuusaste nousi 83 prosenttiin

Lihan vienti kasvoi, mutta kasvu tyrehtyi maaliskuun jälkeen.
Kari Salonen
Lihasikoja. Kuvituskuva.

Sianlihan- ja broilerin tuotanto kasvoi vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana. Sianlihaa tuotettiin tammi–toukokuussa 2,8 prosenttia ja broileria 1,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Tuotantomäärän lisäys johtuu pääosin teuraspainojen lisäyksestä ja tuotostason noususta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Yle: Rankkasateella jokeen huuhtoutunut sianlanta tappoi kaloja Huittisissa

Beirutin räjähdys tuhosi ainakin 15 000 tonnia vehnää – maata uhkaa pula leivästä

Valion tuottajahinnoittelun uudistus on poikinut osuuskuntiin paljon yhteydenottoja

Osuuskuntien hallitukset päättävät valiolaisten tilojen sopimusmäärät ja tuottajahinnat – määrät jo tiedossa, hinnat ratkeavat syksyllä