Maatalous

Loimaan pelloilla kirjavaa kasvustoa – heinäkuun sade sai alkukesän juroneen kevätviljan pensomaan ja antoi rikkakasveille virtaa

Syyskylvöille ei välttämättä vapaudu peltoa, jos puintikausi venyy pitkään.
Carolina Husu
Pekka Ahokas tarkasti maanantaina iltapäivällä ohrapeltoa. Normaalivuonna puinti aloitettaisiin jo ensi viikolla. Nyt kasvustossa on vielä niin paljon vihreää, että puintien alku venyy vähintään ensi kuun alkupuolelle.

Jos kasvukausi olisi tavanomainen, Loimaalainen Pekka Ahokas olisi jo aloittamassa ohran puintia. Tänä vuonna puimurilla ei ole vielä asiaa ohrapelloille.

"Normaalisti ohraa lähdettäisiin puimaan elokuun kymmenennen päivän tienoilla. Nyt voi olla, että puhutaan syyskuun kymmenennestä päivästä, tai ainakin kuun vaihteesta", Ahokas toteaa.

"Niin runsaasti kasvustossa on vihreää."

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

HKScan muuttaa kaikki pakkauksensa kierrätettäviksi viimeistään vuoden 2025 loppuun mennessä

Lannoitteiden raaka-aineet kallistuivat

WTO-päätöksen sanelema tuotannon vähennys johti Norjassa maitopulaan — "Pandemia lisää tuttujen ja turvallisten tuotteiden kysyntää"

"Hirvitti, että Avista soitetaan" – näyttävä kurpitsatempaus on tuonut halikkolaiselle vihannestilalle jo kymmeniätuhansia kävijöitä