Suorakylvön saloja tutkittu 15 vuotta Loimaalla – "Enpä olisi uskonut, että suorakylvökoneiden vertailusta vuonna 2005 alkanut viljelykoe paisuu tällaisiin mittoihin" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Suorakylvön saloja tutkittu 15 vuotta Loimaalla – "Enpä olisi uskonut, että suorakylvökoneiden vertailusta vuonna 2005 alkanut viljelykoe paisuu tällaisiin mittoihin"

Suorakylvökoneiden vertailuna alkanut koetta saatetaan tarvita, kun mietitään maanläheisiä keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.
Pasi Leino
Agronomi Jussi Knaapi kertoi kuluvana kesänä saatuja mittaustuloksia ja oli sitä mieltä, että fosforipäästöt ovat olleet minimaalisia tänä vuonna.

"Enpä olisi uskonut, että suorakylvökoneiden vertailusta vuonna 2005 alkanut viljelykoe paisuu tällaisiin mittoihin ja että maatalouskoulun pellolle perustetulle kokeelle saattaa löytyä käyttöä ilmastonmuutoksen ja ravinnepäästöjen hillinnässä", miettii koetta perustamassa ollut Tuomas Levomäki.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Katso video: Kolmimetrinen maissikasvusto korjataan karjan rehuksi järeillä koneilla

Ruotsalaiset sianlihantuottajat katsovat toiveikkaina itään – Filippiinit antoi vihdoin tuontiluvan

Ennuste valkoposkihanhista: Vuonna 2038 kanta on 7–10 miljoonaa lintua

Keskustan Honkonen naudanlihan haittaverosta: "Mitkään lisäverot ja sanktiot eivät käy – Keskusta on sitoutunut hallitusohjelmaan"