Syysöljykasveista voimaa viljelykiertoon ja ratkaisu öljykasvien haasteisiin - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Syysöljykasveista voimaa viljelykiertoon ja ratkaisu öljykasvien haasteisiin

Rypsin ja rapsin kylvöalat ovat huvenneet historiallisen alhaisiksi. Syitä kehitykseen lienevät satotasovaihtelut ja kova tuholaispaine.
Juuso Joona
Hiljattain kylvetty syysrypsikasvusto on jo vahvalla alulla. Onnistunut kasvuun lähtö ja vankka juuristo varmistavat talvehtimisen ja arvokkaan maanparannusvaikutuksen. Talvehtimista tukevat myös hyvä maan rakenne ja vesitalous sekä syyslannoitus. Tulevana kesänä rypsi käyttää valtaosan voimistaan sadon muodostamiseen.

Syysöljykasvit voivat olla ratkaisu nyt vallalla olevien kevätöljykasvien ongelmiin. Kevätkylvöisistä lajikkeista poikkeavan kasvurytminsä ansiosta syysrypsiin ja -rapsiin ei kohdistu samanlaista tuholaispainetta, joka nyt häiritsee öljykasvien tuotantoa merkittävästi.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Sianlihan Kiinan-vienti vetää lujaa vielä tänä vuonna, mutta ensi vuonna maan oma tuotanto alkaa päästä jaloilleen, PTT ennustaa

PTT: Maatalouden yrittäjätulo kasvaa tänä vuonna toista vuotta peräkkäin

Altia yhdistyy norjalaisen Arcuksen kanssa uudeksi väkevien alkoholijuomien yhtiöksi – Altian osakkeenomistajille 53,5 prosenttia omistuksesta

Sertifioidun kylvösiemenen kysyntä saattaa kasvaa