Maatalous

Opas lampaiden rakenteen arvosteluun auttaa tuottavien ja terveiden eläinten valinnassa – terävä säkä ja pihtikintut eivät pääse jatkoon

Uusi rakennearvosteluopas helpottaa eläinvalintoja lammastiloilla.
Miska Puumala
Pässikaritsojen rakennearvostelua Pelson vankilan lampolassa. Lammasasiantuntija Milla Sirviö arvostelee ja vankilan työnjohtaja Petri Väisänen kirjaa tulokset muistiin. Juha avustaa eläinten siirrossa.

Eläinaineksen kehittyminen paremmaksi edellyttää jalostuseläinten valinta huolella. Terverakenteiset eläimet voivat hyvin sekä ovat kestäviä ja tuottavia. Siksi niitä halutaan lammaskatraisiin jatkuvasti lisää.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Lampaat nousevat nuorten palautteissa hyvin tärkeinä esiin", kertoo Vuoden lammastilaksi valitun Isokummun lammastilan yrittäjä Satu Kumpulainen

Lampaan ja karitsanliha liikkuu nyt etenkin tukkuihin ja muslimien erikoismyymälöihin – "Vuodenvaihteen jälkeen odotettavissa hinnankorotuksia"

Suden kaatamiseen poikkeuslupa Kalajoelle – Leton alueella tapettu kymmeniä lampaita