Pellolta meikkipurkkiin, lääkekaappiin ja jopa vaaterekkiin – viljojen sivuvirrat ovat suuri mahdollisuus - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Pellolta meikkipurkkiin, lääkekaappiin ja jopa vaaterekkiin – viljojen sivuvirrat ovat suuri mahdollisuus

Elintarvikkeiksi tai rehuksi kelpaamattomat jyvänkorret ja kuoret voivat auttaa korvaamaan muun muassa muovia ja puuvillaa.
Heta-Linnea Kovanen
Viljojen sivuvirroilla, kuten korsilla ja kuorilla, on lukuisia yllättäviäkin käyttökohteita, kuten kosmetiikka, lääkkeet, pakkausmateriaalit ja tulevaisuudessa ehkä myös vaatteet.

Kaurapuuro, vehnäpulla, ohrarieska ja ruisleipä – nämä tulevat monille suomalaisilla mieleen, kun puhutaan viljasta. Moni ei tiedä, mitä erikoista rehu- ja elintarviketeollisuudessa usein tarpeettomista viljan sivuvirroista, esimerkiksi korsista ja jyvien kuorista, voidaan tai voitaisiin jalostaa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Uusi tutkimus raottaa ovea puhdistamolietteen peltokäytölle

Korona peruutti halloween-juhlat – viljelijällä käsissään 30 000 myymätöntä kurpitsaa

Etelä-Suomen Sanomat: Mansikkapeltojen vuokraus päättyi käräjäoikeuteen

"Suhteessa siihen kriisiin, joka odotti nurkan takana, onnistuimme loppujen lopuksi hyvin", MTK:n Marko Mäki-Hakola summaa kuluneen kesän kausityövoimatilanteen