Maatalous

Nuori, korkeaan sänkeen niitetty ja reilusti lannoitettu nurmi parempi hiilensidonnan kannalta

Luken kokeissa on havaittu, että viljelytekniikalla voi vaikuttaa kivennäismaiden nurmien hiilensidontaan ja hiilitaseeseen.
Sanne Katainen
Nurmen niittokorkeus on yhteydessä hiilitaseeseen. Arkistokuva.

Muun muassa nurmen niittokorkeuden, typpilannoituksen ja nurmien uusimisvälin on havaittu vaikuttavan nurmien hiilensidontaan kivennäismailla.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) johtava tutkija Perttu Virkajärvi esitteli hiilitasetutkimusten tuloksia Luken Nurmi ja nauta -etätutkimuspäivässä keskiviikkona 19. elokuuta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Tukipolitiikkaa pitäisi muuttaa radikaalisti, jos tavoitellaan ilmastopoliittisesti kestävää maataloustuotantoa", Luken tutkimusprofessori ei pidä uusia cap-ehdotuksia riittävän kunniahimoisina

Vihreiden ja vasemmistoliiton mielipide EU:n maataloudesta herättää kummastelua – Virkkunen: "Puoluejohtoa myöden kritisoidaan meppejä, jotka tukivat huomattavasti edistyksellisempää kantaa"

"Aika hämmentynyt fiilis" – nuori maidontuottaja yllättyi Oatlyn karjatiloja mollaavasta kampanjasta mutta luottaa suomalaisen kuluttajan viisauteen

Kohonnut kuolleisuus paljasti koronatartunnan ruotsalaisella minkkitarhalla – virusta tavattu tarhoilla myös Tanskassa ja Hollannissa