Maatalous

Europarlamentin kompromissi hakee paljaan maan kieltoa, joka ei soveltuisi Suomen savimaille – "Meillä on paljon peltoja, joissa kyntöjä tehdään syksyllä"

Poliittisten ryhmien mieli­piteitä jakaa uusi vihreä arkki­tehtuuri ja sen sisältämä, jäsenmaille pakollinen ympäristöohjelma.
Jaana Kankaanpää, Kari Salonen, Johannes Tervo
Uusi maataloustukijärjestelmä sisältää niin kutsutun pakollisen ympäristöehdollisuuden, jota tulee noudattaa tukien ehtona. Neuvotteluissa esillä ovat vaatimukset muun muassa talviaikaiselle kasvipeitteisyydelle, turvemaiden sopivalle käytölle, suojakaistoille ja viljelykierrolle.

Euroopan parlamentin kolme suurta EU-ryhmää (keskusta­oikeistolainen EPP, sosiaali­demokraattinen S&D ja libe­raaliryhmä RE) ovat löytämässä kompromissin EU:n maatalouspolitiikan (cap) uudistuksesta kahden ja puolen vuoden väännön jälkeen. Yhdessä ryhmät edustavat enemmistöä europarlamentin mepeistä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Paljaan maan kielto ja turvepeltojen suojeluvaatimus lieventyivät EU-parlamentin äänestyksessä – Katainen: "Nyt vaatimus koskee turvepeltojen kunnossapitoa"

Vaikka ruissato jäi niukahkoksi, varastot takaavat, että leipureille riittää kotimaista ruista

EU-ministerit sopuun maatalouspolitiikasta: "Turvaa vakaan ja ennustettavan toimintaympäristön viljelijöille" – neuvottelut jatkuvat vielä parlamentin ja komission kanssa

Kiire ja riskialttiit väliaikaisratkaisut kasvattavat työtapaturman vaaraa maatilalla