Maatalous

Europarlamentin kompromissi hakee paljaan maan kieltoa, joka ei soveltuisi Suomen savimaille – "Meillä on paljon peltoja, joissa kyntöjä tehdään syksyllä"

Poliittisten ryhmien mieli­piteitä jakaa uusi vihreä arkki­tehtuuri ja sen sisältämä, jäsenmaille pakollinen ympäristöohjelma.
Jaana Kankaanpää, Kari Salonen, Johannes Tervo
Uusi maataloustukijärjestelmä sisältää niin kutsutun pakollisen ympäristöehdollisuuden, jota tulee noudattaa tukien ehtona. Neuvotteluissa esillä ovat vaatimukset muun muassa talviaikaiselle kasvipeitteisyydelle, turvemaiden sopivalle käytölle, suojakaistoille ja viljelykierrolle.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

MTK: Uusi tukijärjestelmä "tulee muuttamaan viljelyä kasvinviljelytiloilla" – kannusteet syysmuokkaukseen ja kevätviljakiertoon heikkenevät

Komissio jatkaa poikkeuslupien perinnettä: Viljelijätukien ennakoihin jälleen korotus

Pölyttäjien pöytään katetaan ravintokasveja ympäristösitoumuksen avittamana

Maatalouspolitiikan kansallinen valmistelu uhkaa viivästyä hallituksen eripuran takia – "Kuohunnat capista ja metsästä heikentävät Suomen mahdollisuuksia", ministeri Leppä sanoo