Maatalous

Korona kirittää ja kurittaa puutarhayrityksiä: Viherpeukalot innostuivat mutta suurkeittiömyynti hiljeni

Joka neljäs puutarhayritys kertoo koronapandemian vaikuttaneen toimintaan myönteisesti. Joka kolmannen yrityksen kokemukset ovat päinvastaisia.
Sanne Katainen
Koronapandemia sulki ihmiset koteihinsa, mikä sai heidät innostumaan puutarhanhoidosta. Tämä puolestaan lisäsi kesäkukkien myyntiä.

Keväällä alkanut koronapandemia on vaikuttanut puutarhayritysten toimintaan ja toimintaedellytyksiin sekä myönteisesti että kielteisesti.

Koronan sulki ihmiset koteihinsa, joten heillä on ollut tavallista enemmän aikaa kokata ja hoitaa puutarhojaan. Tämä kasvatti puutarhatuotteiden ja kukkien myyntiä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomessa 283 uutta koronatartuntaa, kuusi kuolemaa ja yli 170 potilasta sairaalahoidossa

Yhdysvalloissa yli 13 miljoonaa koronatartuntaa – Media: Sairaaloissa itsekin koronapositiiviset hoitajat ja lääkärit joutuvat jatkamaan töissä

Kymenlaakso on siirtynyt koronatilanteessa leviämisvaiheeseen, tiukkenevista rajoituksista kerrotaan tiistaina

Koronarajoitukset tiukentuvat tällä viikolla – pääkaupunkiseudulla suljetaan kaikki avoimet asiakastilat, Pirkanmaalle uudet suositukset keskiviikkona, Pohjois-Pohjanmaa tiedottaa uusista rajoituksista tiistaina