Maatalous

Eläinkuljetusrikkeisiin haetaan toimivia rangaistuksia uudella tutkintavaliokunnalla – "Kaikilla toimijoilla ei ole osaamista tai halua noudattaa komission sääntöjä"

"EU:lla on korkeat eläinten hyvinvointistandardit, mutta eläinkuljetuksissa ne eivät päde", EU-parlamentin valiokunnan puheenjohtaja Tilly Metz sanoo.
Maija Partanen
Eläinkuljetukset nousivat keväällä keskusteluun, kun komissiolle raportointiin ruuhkista koronaviruspandemian sulkiessa rajat. Arkistokuva.

Euroopan parlamenttiin perustettiin ensimmäistä kertaa tutkintavaliokunta, joka perehtyy vuoden ajan EU:n eläinkuljetuksiin.

Valiokunnan puheenjohtaja, luxemburgilainen europarlamentaarikko Tilly Metz haluaa nostaa keskusteluun eläinten hyvinvoinnin, jota laiminlyödään pitkissä kuljetuksissa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Juttuidea kissojen loukutuksesta epäonnistui, koska laki ei ole lemmikin puolella – eläinten kanssa oman rajallisuuden myöntäminen on viisauden alku

Eläinsuojeluasiamies on puolueeton ja riippumaton eläinten olojen puolesta puhuja

Suomi hukkaamassa mahdollisuutensa olla tuotantoeläinten hyvinvoinnin mallimaa – eläinsuojeluasiamies luopuisi parsinavetoista

Novitan Suomivilla-lankaa myyty parissa kuukaudessa 50 000 kerää – Kotimaan lankajätissä pähkäillään nyt, mistä kotimaista villaa saisi lisää