Maatalous

Kotimaiselle mallasohralle poikkeuksellinen kysyntä: Pula nostanut hinnat ennätyslukemiin ja pakottanut turvautumaan tuontiin – "Takana on huonoin ohravuosi sitten 1970-luvun"

Tuonti on tarpeen, jotta laadukasta mallasohraa saadaan riittävästi, sanoo Viking Maltin hankintapäällikkö.
Markku Vuorikari
Varastot voivat mennä todella pieniksi ennen uuden sadon saamista, Ingman puntaroi. "Yleisesti ohratilanne ja kilpailu mallasohrasta on kireämpi."
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Viljelijöiltä kerättävä mallasohran ja öljykasvien kehittämismaksu uudistuu ja viljelijät halutaan mukaan käyttökohteiden suunnitteluun: "Ideoita sisälle vaan"

Näyte-erät ensimmäisistä gluteenittomista mallasohrista lähtevät Pohjois-Eurooppaan – Suomessa viljely mahdollista alkaa aikaisintaan 2023

Äärimmäisyyksien kasvukausi turmeli viljelijöiden satotoiveet

Pula mallasohrasta näkyy nyt teollisuudessa – kotimainen panimokonserni joutunee pian lisäämään ulkomaista viljaa olutsammioon