Maatalous

Luomuviljelijä kollegoilleen: "Tee riskianalyysi ennen luomupäätöstä"

Kannattavuusero tavanomaiseen ei välttämättä pysy nykyisellään.
Jarkko Sirkiä
Luomumaito vetää, luomuleipä ei. Matti Honkala esitteli Helsingin Kampin K-supermarketissa torstaina valikoimasta poimimaansa Valion jogurttista tuorepuuroa. Kaupan yhteydessä sijaitsevassa Fazerin leipomossa ei samaan aikaan ollut tekeillä yhtäkään luomuleipää, kiertävä leipuri Joanna Laaksonen kertoi.

"Kun mietitte luomuun siirtymistä, tehkää riskianalyysi tukien ja hintojen suhteen. Nyt luomu näyttää tosi hyvältä, mutta olemme globaalien markkinoiden armoilla."

Näin varoitteli loppilainen luomutuottaja Jonna Ukkola luomuviljaseminaarin osanottajia Salossa tiistaina.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavirasto muistuttaa: Älä tuo tulipoltetta maahan riskitaimissa

Ammattiin opiskelevat kaipaavat konkretiaa ja työelämätaitoja – lukiolaiset puolestaan haluavat eroon paineiden viidakosta

Kotieläintilat vaikeuksissa laitevalmistajien kanssa: "Ostin uusina myytyjä tunnistepantoja jotka vanhenevatkin vuoden lopussa – lisähintaa kertyy liki 20 000 euroa"