Maatalous

Kotimaisen ruuan suosio ei näy luomulampurin kukkarossa – kilohintaan pitäisi saada vähintään 1 euro lisää

Vielä kolme vuotta sitten karitsanlihan hinta nousi ennen pääsiäistä. ”Ei enää”, kertoo luomulampuri Magnus Berg.
Jaana Kankaanpää
Teuraaksi kasvatettaville karitsoille rakennettiin 800 neliön suuruinen kylmä halli vuonna 2008. Lampaita tilalla on ollut vuodesta 2005 lähtien.

Bordercollie Hannah kiertelee malttamattomana lampuri Magnus Bergin jaloissa.

Lopulta Berg antaa luvan. Vatsa maata viistäen koira alkaa lähestyä lampaita. Tiukka tuijotus ja katras seisoo paikoillaan.

Hannah ja kaksi muuta paimenkoiraa ovat Pohjanmaan rannikolla Uudessakaarle­pyyssä sijaitsevan Solkullan luomulammas­tilan korvaamattomia työntekijöitä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Lampaan ja karitsanliha liikkuu nyt etenkin tukkuihin ja muslimien erikoismyymälöihin – "Vuodenvaihteen jälkeen odotettavissa hinnankorotuksia"

Markkinakatsaus: Lihan tuotanto lisääntyi keväällä – tuonti väheni ja kotimaisuusaste nousi 83 prosenttiin

Pääsiäispaisteja riittää tänä keväänä – kotimaista karitsanlihaa vapautui ravintoloista kaupoille ja kuluttajille, saatavuus voi vaihdella alueittain

Tuottajaorganisaatio kaipaa lisää lampureita mukaan: "Hyvien sopimusten saamiseksi tarvittaisiin selvästi enemmän volyymia"