Maatalous

Tämän vuoden ruissadossa tavanomaista enemmän vaarallista torajyvää

Viljelijät epäilevät syyksi hybridilajikkeita, viljan ostajat ja tutkijat muistuttavat kasvukauden säiden otollisuudesta torajyvälle.
Markku Vuorikari
Heilimöintivaihe on torajyvätartunnan riskiaikaa. Jos kukinta kestää pitkään, torajyväriski kasvaa selvästi. Näet torajyvän saastuttaman kasvin klikkaamalla kuvan oikeassa reunassa olevaa nuolta.

Torajyvää on esiintynyt tänä vuonna tavanomaista enemmän. Esimerkiksi Raision vastaanottamista viljaeristä sitä on havaittu sille asetetun 0,05 prosentin rajan ylittävä määrä noin joka kolmannessa vastaanottoerässä

"Eli poikkeuksellisen paljon ylityksiä tänä vuonna", toteaa viljapäällikkö Minna Oravuo.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tehokasvihuoneet, lypsyrobotit, geenimuokkaus – Hollanti tähtää ruuan tuotannon tuplaamiseen

Poroilla on liian vähän syötävää talvilaitumilla – Saamelaiskäräjien puheenjohtaja: "Ilman lisäravintoa poronlihaa ei olisi seuraavana syksynä markkinoilla"

Irlantilaisviljelijä syyttää eläinlääkäriopiskelijoita herkkähipiäisyydestä ja maataloudesta vieraantumisesta – "He palasivat sikalasta itkien"