Maatalous

BioA aikoo mullistaa markkinat uudella hybridilannoitteella – ravinnesisältö paljon monipuolisempi kuin kemiallisissa lannoitteissa

Rae sisältää kemiallista typpeä sekä tuhkaa ja kierrätysravinteita. Tehdasta suunnitellaan Kotkan satamaan.
Veikko Niittymaa
Kevätvehnän lannoituskoe on Luken pellolla, vasemmalla BioA:n ja oikealla Yaran lannoitteella kasvanut, näyttää toimitusjohtaja Jari Järvinen BioA:lta.

Kotkalainen startup-yritys BioA aikoo mullistaa Suomen ja myöhemmin maailman lannoitemarkkinat uudella tuotantokonseptilla.

Markkinoille tuleva lannoite on hyvin lähellä kemiallisia kilpailijoita. Lannoite sopii sellaisenaan kylvökoneen laatikkoon ja hintakin on kilpailijoita edullisempi, lupaa toimitusjohtaja Jari Järvinen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotieläintilat vaikeuksissa laitevalmistajien kanssa: "Ostin uusina myytyjä tunnistepantoja jotka vanhenevatkin vuoden lopussa – lisähintaa kertyy liki 20 000 euroa"

Paikalliset rankkasateet seisauttivat kylvöt osassa Keski-Suomessa – "Olisihan se parempi, jos olisi ensin jyvät maassa ja sitten vasta sataisi. Nyt ei käynyt niin"

PTT:n Arovuori väläyttää: Kasvinviljelytilat voisivat tuottaa karjatilojen rehut