Maatalous

"Työpäivää on pakko jatkaa, jotta enemmällä työllä saa edes saman rahan" – talousongelmat painavat viljelijöiden hyvinvointia

Lomituspalveluita pidetään tärkeinä, mutta niiden koetaan toimivan entistä heikommin. Viljelijöiden hyvinvointipäivää vietettiin viime viikolla Laukaan Tupaswillassa.
Petteri Kivimäki
Laukaan Tupaswillan perinnekylässä järjestettiin viime viikolla viljelijöiden hyvinvointipäivä, johon osallistuivat muiden muassa maitotilallinen Leena Helén, maanviljelijä Jarno Halinen, Laukaan yhteistoiminta-alueen maaseututoimenjohtaja Jari Halttunen, Välitä viljelijästä -hankkeen projektityöntekijä Eila Eerola, maanviljelijä Juhani Anttonen sekä sikatilalliset Pekka ja Anja Kauppinen.

”Kun maatilan taloustilanne on kunnossa, se rauhoittaa. Kun se ei ole, rahapula heijastuu ajan kanssa kielteisesti moniin asioihin”, sianlihantuottaja Pekka Kauppinen Laukaasta kiteyttää kysyttäessä, mikä on tärkeintä viljelijöiden hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta.

Samoilla linjoilla on karjatilallinen Jarno Halinen Laukaasta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lypsykarjanavetat haukkaavat yli kolmanneksen investointituista

Näin hiiliviljelijä hellii maaperää – "Näennäisviljelyä? Päinvastoin!"

Pruuii, lypsylle! Katso videolta, miten karjankutsun taikasanat toimivat