Maatalous

"Työpäivää on pakko jatkaa, jotta enemmällä työllä saa edes saman rahan" – talousongelmat painavat viljelijöiden hyvinvointia

Lomituspalveluita pidetään tärkeinä, mutta niiden koetaan toimivan entistä heikommin. Viljelijöiden hyvinvointipäivää vietettiin viime viikolla Laukaan Tupaswillassa.
Petteri Kivimäki
Laukaan Tupaswillan perinnekylässä järjestettiin viime viikolla viljelijöiden hyvinvointipäivä, johon osallistuivat muiden muassa maitotilallinen Leena Helén, maanviljelijä Jarno Halinen, Laukaan yhteistoiminta-alueen maaseututoimenjohtaja Jari Halttunen, Välitä viljelijästä -hankkeen projektityöntekijä Eila Eerola, maanviljelijä Juhani Anttonen sekä sikatilalliset Pekka ja Anja Kauppinen.

”Kun maatilan taloustilanne on kunnossa, se rauhoittaa. Kun se ei ole, rahapula heijastuu ajan kanssa kielteisesti moniin asioihin”, sianlihantuottaja Pekka Kauppinen Laukaasta kiteyttää kysyttäessä, mikä on tärkeintä viljelijöiden hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta.

Samoilla linjoilla on karjatilallinen Jarno Halinen Laukaasta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Cap-uudistus ei mullista maataloutta – tilojen määrä jatkaa alenemista, samoin tulot

"Olemme kiinnostuneita ihan kaikkien maaseutuun liittyvistä muistoista ja ajatuksista" – Oulun yliopiston tutkimushankkeessa selvitetään miten maalaisnuoruus on muuttunut

Bussi katoamassa maaseudulta

Pandemia teki pienistä kunnista suuria