Maatalous

Kaupunkilaispoika suuntaa armeijan jälkeen agrologiopintoihin: "Toiveammattini on maajussi"

Uudenmaan maaseutuopisto Hyriassa opiskeleva Iiro Kärki toivoo pääsevänsä harjoittelemaan robottinavettaan.
Kari Salonen
Kaupungista maatalousopintoihin päätynyt Iiro Kärki opiskelee Hyvinkäällä. Maataloustyöt ja Hyrian opetusmaatilan lehmät ovat tulleet tutuiksi.

Lähivuosina 90 vuotta täyttävän Uudenmaan maaseutuopiston, nykyisen Hyrian, kolmannen vuoden opiskelija Iiro Kärki valmistuu ammattiin luottavaisin mielin.

Lukuisilla työssäoppimisjaksoilla kerätty työkokemus antaa itsevarmuutta. Koulusta lähteminen ei ole hyppy tuntemattomaan, kun ala on tullut tutuksi opintojen aikana.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Lannoitteiden raaka-aineet kallistuivat

WTO-päätöksen sanelema tuotannon vähennys johti Norjassa maitopulaan — "Pandemia lisää tuttujen ja turvallisten tuotteiden kysyntää"

"Hirvitti, että Avista soitetaan" – näyttävä kurpitsatempaus on tuonut halikkolaiselle vihannestilalle jo kymmeniätuhansia kävijöitä

Tällä viikolla EU:ssa tehdään päätöksiä maatalouspolitiikasta seitsemälle vuodelle: Vaikein kysymys on, paljonko maataloustuesta suunnataan ilmasto- ja ympäristötoimiin