Maatalous

Hollantilainen jättiosuuskunta haluaa huolehtia maidontuotannon hyvästä maineesta

Turkistarhaus loppuu Hollannissa muutaman vuoden kuluessa, arvio kansainvälisen meijerijätti Friesland Campinan hallituksen puheenjohtaja Frans Keurentjes.
Marcel Bekken / Friesland Campina / De Beeldkuil
Friesland Campinan omistaa noin 18 650 maidontuottajaa Hollannissa, Saksassa ja Belgiassa. Tuotantoa on 34 maassa ja vientiä yli sataan maahan.

Hollannissa maidontuotannolla on toistaiseksi hyvä maine. Siitä on pidettävä tiukasti kiinni, jotta ei käy kuten turkistuotannolle, sanoo meijerijätti Friesland Campina -osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Frans Keurentjes.

Hän arvioi, että turkistarhaus loppuu Hollannissa muutaman vuoden sisällä. Seuraavaksi suurennuslasin alle joutuu sianlihantuotanto.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ammattiin opiskelevat kaipaavat konkretiaa ja työelämätaitoja – lukiolaiset puolestaan haluavat eroon paineiden viidakosta

Kotieläintilat vaikeuksissa laitevalmistajien kanssa: "Ostin uusina myytyjä tunnistepantoja jotka vanhenevatkin vuoden lopussa – lisähintaa kertyy liki 20 000 euroa"

Paikalliset rankkasateet seisauttivat kylvöt osassa Keski-Suomessa – "Olisihan se parempi, jos olisi ensin jyvät maassa ja sitten vasta sataisi. Nyt ei käynyt niin"