Koko kalkkunaketju omissa käsissä – se onnistuu, kun kustannukset ovat hallinnassa
Perniöläinen Kirakan tila hoitaa kaiken itse kalkkunoiden kasvatuksesta teurastukseen ja palvaukseen. Myyntikin hoituu ilman kauppaa.
Pasi Leino
Jussi Lindholm ja Katri Kulmala järjestelevät makkaroita tilan omassa myymälässä. Se on auki näin joulunalusviikolla, mutta savukalkkunat on lähes loppuunvarattu.
Uunissa loimottaa tuli ja Olavi Lindholm lisää pesään puuta. Metriset leppähalot lämmittävät reilunkokoista savustushuonetta, jonne liki parisataa kylmää kalkkunaa siirtyy kohta kypsymään.
Teurastukset ovat nimittäin tältä syksyltä ohi, ja jatkojalostus on täydessä vauhdissa. Niin pitääkin, sillä joulu on kalkkunatilan vilkkainta myyntiaikaa.
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja,
kirjaudu sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Uunissa loimottaa tuli ja Olavi Lindholm lisää pesään puuta. Metriset leppähalot lämmittävät reilunkokoista savustushuonetta, jonne liki parisataa kylmää kalkkunaa siirtyy kohta kypsymään.
Teurastukset ovat nimittäin tältä syksyltä ohi, ja jatkojalostus on täydessä vauhdissa. Niin pitääkin, sillä joulu on kalkkunatilan vilkkainta myyntiaikaa.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.