Maatalous

Koko kalkkunaketju omissa käsissä – se onnistuu, kun kustannukset ovat hallinnassa

Perniöläinen Kirakan tila hoitaa kaiken itse kalkkunoiden kasvatuksesta teurastukseen ja palvaukseen. Myyntikin hoituu ilman kauppaa.
Pasi Leino
Jussi Lindholm ja Katri Kulmala järjestelevät makkaroita tilan omassa myymälässä. Se on auki näin joulunalusviikolla, mutta savukalkkunat on lähes loppuunvarattu.

Uunissa loimottaa tuli ja Olavi Lindholm lisää pesään puuta. Metriset leppähalot lämmittävät reilunkokoista savustushuonetta, jonne liki parisataa kylmää kalkkunaa siirtyy kohta kypsymään.

Teurastukset ovat nimittäin tältä syksyltä ohi, ja jatkojalostus on täydessä vauhdissa. Niin pitääkin, sillä joulu on kalkkunatilan vilkkainta myyntiaikaa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halla puraisi perunaa – vioituksia havaittu eri puolilla maata

Kun porkkanapelto sai päälleen vahvan verkon, tuholaisruiskutuksista pystyttiin luopumaan kokonaan

Tieteellinen läpimurto: tutkijat tunnistivat lehmän tuotantotehokkuuteen ja metaanipäästöihin vaikuttavia mikrobeja