Maatalous

Koko kalkkunaketju omissa käsissä – se onnistuu, kun kustannukset ovat hallinnassa

MT Plus Maatalous 19.12.2018

Perniöläinen Kirakan tila hoitaa kaiken itse kalkkunoiden kasvatuksesta teurastukseen ja palvaukseen. Myyntikin hoituu ilman kauppaa.

Pasi Leino
Jussi Lindholm ja Katri Kulmala järjestelevät makkaroita tilan omassa myymälässä. Se on auki näin joulunalusviikolla, mutta savukalkkunat on lähes loppuunvarattu.
Jussi Lindholm ja Katri Kulmala järjestelevät makkaroita tilan omassa myymälässä. Se on auki näin joulunalusviikolla, mutta savukalkkunat on lähes loppuunvarattu.
Jussi Lindholm ja kypsä kalkkuna. Lintuja kypsennetään toista vuorokautta noin parinkymmenen ­neliömetrin tilassa, joka muistuttaa mustuudessaan savusaunaa. Savustamo lämpiää leppähaloilla.
Jussi Lindholm ja kypsä kalkkuna. Lintuja kypsennetään toista vuorokautta noin parinkymmenen ­neliömetrin tilassa, joka muistuttaa mustuudessaan savusaunaa. Savustamo lämpiää leppähaloilla.

Uunissa loimottaa tuli ja Olavi Lindholm lisää pesään puuta. Metriset leppähalot lämmittävät reilunkokoista savustushuonetta, jonne liki parisataa kylmää kalkkunaa siirtyy kohta kypsymään.

Teurastukset ovat nimittäin tältä syksyltä ohi, ja jatkojalostus on täydessä vauhdissa. Niin pitääkin, sillä joulu on kalkkunatilan vilkkainta myyntiaikaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT