Maatalous

Koko kalkkunaketju omissa käsissä – se onnistuu, kun kustannukset ovat hallinnassa

Perniöläinen Kirakan tila hoitaa kaiken itse kalkkunoiden kasvatuksesta teurastukseen ja palvaukseen. Myyntikin hoituu ilman kauppaa.
Pasi Leino
Jussi Lindholm ja Katri Kulmala järjestelevät makkaroita tilan omassa myymälässä. Se on auki näin joulunalusviikolla, mutta savukalkkunat on lähes loppuunvarattu.

Uunissa loimottaa tuli ja Olavi Lindholm lisää pesään puuta. Metriset leppähalot lämmittävät reilunkokoista savustushuonetta, jonne liki parisataa kylmää kalkkunaa siirtyy kohta kypsymään.

Teurastukset ovat nimittäin tältä syksyltä ohi, ja jatkojalostus on täydessä vauhdissa. Niin pitääkin, sillä joulu on kalkkunatilan vilkkainta myyntiaikaa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Tarinoita alalla riittää, niistä pitäisi kirjoittaa kirja", tuumaavat Kuvalan tilateurastamoa 20 vuotta pyörittäneet yrittäjät

Todellisen lähilihan tuotannossa eläimet säästyvät kuljetuksilta

Vuoden kalkkunatuottajiksi valittiin Jaana ja Jyrki Tapio Loimaalta – Lintujen hyvinvoinnin turvaaminen on tilan ykkösasia

Sen olemuksesta tulee mieleen yhtä aikaa taisteleva metso, Jurassic Parkin sinne tänne juokseva lintulisko ja elämäänsä kyllästynyt yläasteen opettaja – Mooses-kalkkuna hämmästyttää, hurmaa ja huvittaa