Koko kalkkunaketju omissa käsissä – se onnistuu, kun kustannukset ovat hallinnassa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Koko kalkkunaketju omissa käsissä – se onnistuu, kun kustannukset ovat hallinnassa

Perniöläinen Kirakan tila hoitaa kaiken itse kalkkunoiden kasvatuksesta teurastukseen ja palvaukseen. Myyntikin hoituu ilman kauppaa.
Pasi Leino
Jussi Lindholm ja Katri Kulmala järjestelevät makkaroita tilan omassa myymälässä. Se on auki näin joulunalusviikolla, mutta savukalkkunat on lähes loppuunvarattu.

Uunissa loimottaa tuli ja Olavi Lindholm lisää pesään puuta. Metriset leppähalot lämmittävät reilunkokoista savustushuonetta, jonne liki parisataa kylmää kalkkunaa siirtyy kohta kypsymään.

Teurastukset ovat nimittäin tältä syksyltä ohi, ja jatkojalostus on täydessä vauhdissa. Niin pitääkin, sillä joulu on kalkkunatilan vilkkainta myyntiaikaa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kuutti hukkui muikkuverkkoon – alkukesän verkkokalastusrajoitusta halutaan pidentää

Afrikkalaista sikaruttoa todettu jälleen sikaloissa eri puolilla Eurooppaa – Puolassa 10 uutta tapausta viikossa

Korona leviää tanskalaisella teurastamolla – lihamäärä vähenee vauhdilla työntekijöiden sairastuttua

Sudet tappoivat kolmekymmentä lammasta Kalajoella – jättivät saaliinsa metsään kitumaan