Maatalous

Avena Kantvikin tehtaalla puristetaan rypsiä ja rapsia 24 tuntia vuorokaudessa – raaka-ainetta kuluu päivässä 400 tonnia

Perustuote on pysynyt pitkään samana. Nyt kehitteillä on kuitenkin kiinnostava uutuus.
Sanne Katainen
Suuri osa Avena Kantvikin tuotteista lähtee säiliöautoilla. Taustalla Öljymäeksi kutsuttu varastoalue.

Avena Kantvikin tehtaalla puristetaan rypsiä ja rapsia 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemän päivää viikossa. Raaka-ainetta kuluu päivässä 400 tonnia eli noin yhdeksän rekkakuormaa.

Tehtaaseen on vuosien varrella investoitu, ja prosessi on hyvässä kunnossa. Vain yksi asia harmittaa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jari Leppä valitsi erityisavustajansa: Teppo Säkkinen, Satu Haapaniemi ja Annukka Kimmo maa- ja metsätalousministerin esikuntaan

Tumeagri lisäsi älyä uuteen kylvökoneeseen

Nurmen pystykaupassa laatu voi olla arvoitus