Maatalous

Avena Kantvikin tehtaalla puristetaan rypsiä ja rapsia 24 tuntia vuorokaudessa – raaka-ainetta kuluu päivässä 400 tonnia

Perustuote on pysynyt pitkään samana. Nyt kehitteillä on kuitenkin kiinnostava uutuus.
Sanne Katainen
Suuri osa Avena Kantvikin tuotteista lähtee säiliöautoilla. Taustalla Öljymäeksi kutsuttu varastoalue.

Avena Kantvikin tehtaalla puristetaan rypsiä ja rapsia 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemän päivää viikossa. Raaka-ainetta kuluu päivässä 400 tonnia eli noin yhdeksän rekkakuormaa.

Tehtaaseen on vuosien varrella investoitu, ja prosessi on hyvässä kunnossa. Vain yksi asia harmittaa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vihreät kansanedustajat haluavat vaatimukset vapaan lehmän maidolle: ”Ei voi olla niin, että yhtä monta lehmää on parsinavetassa paikalleen kytkettynä kuin ennenkin"

Tuore tutkimusraportti: Kasvipeitteisyyttä tarvitaan, mutta pysyvä peite lisää liukoisen fosforin huuhtoumariskiä

Kuluttaja-lehti: Elintarvikkeen avainlippu-merkkikään ei anna takeita alkuperästä – liha voi tulla vaikka Saksasta tai Irlannista