Maatalous

Ravintoloiden himoitsemista herkkumaksoista tuli jätettä — Ankankasvattaja tuohtui byrokratiasta Ruokavirastolle

Ankankasvattaja Mikael Oksasen kirjoitus toimi yhtenä kimmokkeena yli 500 allekirjoitusta saaneessa kannanotossa. Teurastamo ei halua kommentoida asiaa.
Petteri Kivimäki
Ankkojen sisäelimet menivät ravintoloiden käyttöön. Tappioiden määräksi Oksanen arvioi noin 3 000–5 000 euroa per ankkaerä. Kuvituskuva, kuvan ankat eivät liity tapaukseen.

Moni tuottaja haluaisi, että heidän kasvattamistaan eläimistä kaikki mahdollinen käytettäisiin teurastuksen jälkeen hyödyksi. Aina se ei kuitenkaan onnistu. Epäkohtaan perustui myös kokkien ja ravintoloitsijoiden julkilausuma.

Yhtenä kimmokkeena julkilausumalle oli ankankasvattaja Mikael Oksasen laatima Facebook-kirjoitus.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Laittomien kasvinsuojeluaineiden tuonnin valvonta tehostuu

ProAgria: Syysviljat ja nurmet hyvässä kasvussa, kaalikoit uhkaavat öljykasveja

Uusi tutkimus osoittaa: Ympäristötuista vain yksi on linnuille hyödyksi – kotieläintilan luomukorvaus