Maatalous

Tällä mansikkatilalla ei poimita yhtään marjaa

Terveiden taimien tautivapaa tuotanto vaatii tarkkuutta.
Saara Lavi
Iso osa taimituotannosta tapahtuu kasvihuoneissa, missä vadelmat kasvatetaan juurista, ja mansikat mikrotaimista lähtien. Pelloilla kasvavat emokasvit, joista kerätään kesällä mahdollisimman paljon pistokkaita talteen. Työntekijöitä on sesonkiaikaan kuusi. Kuvassa vasemmalla Ingrid Junolainen ja oikealla Margarita Egorova.

Marjoniemen taimitarhalla Kiteen Kesälahdella on yli 10 hehtaaria mansikkaa, mutta tavoitteena on, että yksikään kasvi ei ehdi edes kukkia, kun siitä jo otetaan pistokkaat talteen.

"Jos mansikka ehtii kukkia, se ei tee pistokasta", tuotannosta vastaava yrittäjä Tuomo Kokkonen sanoo. Pistokkaiden keruu alkaa juhannuksen tienoilla ja päättyy syyskuussa, kun kasvit vaipuvat talvilepoon.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotieläintilat vaikeuksissa laitevalmistajien kanssa: "Ostin uusina myytyjä tunnistepantoja jotka vanhenevatkin vuoden lopussa – lisähintaa kertyy liki 20 000 euroa"

Paikalliset rankkasateet seisauttivat kylvöt osassa Keski-Suomessa – "Olisihan se parempi, jos olisi ensin jyvät maassa ja sitten vasta sataisi. Nyt ei käynyt niin"

PTT:n Arovuori väläyttää: Kasvinviljelytilat voisivat tuottaa karjatilojen rehut