Maatalous

Syken tutkija tehostaisi ympäristökorvausta entistä voimakkaammalla kohdentamisella: lohkon sijaan korvaus kuivatusalueelle

Ympäristötoimien rahoitus vähenee, mutta saavutetusta hoidon tasosta ei voi tinkiä – nykymuotoiseen tukipolitiikkaan tarvitaan uudistuksia.
Kari Salonen
Ympäristökorvausta ei ole tähän mennessä kovin voimakkaasti kohdennettu. Tulevaisuudessa täytyy olla toisin, sillä rahoitus vähenee, toteaa Syken tutkija, agronomi Markku Puustinen.

Vuodesta 1995 lähtien ympäristötuen vaatimukset ja toimenpiteet ovat tulleet lähes kaikille suomalaisviljelijöille tutuiksi.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotieläintilat vaikeuksissa laitevalmistajien kanssa: "Ostin uusina myytyjä tunnistepantoja jotka vanhenevatkin vuoden lopussa – lisähintaa kertyy liki 20 000 euroa"

Paikalliset rankkasateet seisauttivat kylvöt osassa Keski-Suomessa – "Olisihan se parempi, jos olisi ensin jyvät maassa ja sitten vasta sataisi. Nyt ei käynyt niin"

PTT:n Arovuori väläyttää: Kasvinviljelytilat voisivat tuottaa karjatilojen rehut