Maatalous

Markkinakatsaus: Lihankulutus kasvaa Suomessa korvikkeista huolimatta

Keski-Euroopassa on pula perunoista ja hinnat ovat ylittäneet jopa 50 euroa sadalta kilolta.
Jaana Kankaanpää
Siipikarjanlihan kulutus kasvoi alkuvuodesta neljä prosenttia.

Lihankorvikkeiden kasvava tarjonta ei ole vähentänyt lihan kulutusta Suomessa.

Kantar TNS Agrin arvion mukaan tammi–huhtikuussa lihan kokonaiskulutus kasvoi prosentin viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.

Siipikarjanlihan kulutus kasvoi neljä prosenttia ja karitsan lihan seitsemän prosenttia.

Sekä naudan- että sianlihan käyttö väheni viime vuodesta, naudan kaksi ja sian yhden prosentin.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keinoliha ei pysty vielä kilpailemaan aidon lihan kanssa – ”kuolisimme nälkään, jos alkaisimme elää nyt keinolihan varassa”

Mehiläisten määrä on suurempi kuin koskaan, mutta hunajasato uhkaa jäädä pieneksi

Tutkijat: Karjataloudesta luopuminen yksipuolistaisi peltojen lajistoa