Maatalous

Tiesitkö tätä: Tomaattikilon vesijalanjälki on 91 kertaa suurempi Espanjassa kuin Suomessa – tuore tutkimus alleviivaa kotimaisen tuotannon kestävyyttä

Ilmiön taustalla ovat ennen kaikkea Suomen vakaat vesivarannot. "Enää ei ole mitään syytä olla käyttämättä kotimaisia kasviksia", iloitsee Kauppapuutarhaliiton Jyrki Jalkanen.
Jaana Kotamäki
Vedenkäyttö on huipussaan kotimaisilla kasvihuoneilla. Kaarinalainen Tero Juntti on vähentänyt kurkkuviljelmiensä vedenkulutusta kasteluteknisin keinoin jo useiden vuosien ajan.

Kotimaisen kasvihuonetuotannon vesijalanjälki on erittäin pieni – myös kansainvälisessä mittakaavassa. Asia käy ilmi Luonnonvarakeskuksen tuoreesta tutkimuksesta.

Tulokset puhuvat puolestaan. Esimerkiksi tomaattikilon tuottamisen aiheuttama vesijalanjälki Espanjassa on huimat 91 kertaa suurempi kuin Suomessa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jari Leppä valitsi erityisavustajansa: Teppo Säkkinen, Satu Haapaniemi ja Annukka Kimmo maa- ja metsätalousministerin esikuntaan

Tumeagri lisäsi älyä uuteen kylvökoneeseen

Nurmen pystykaupassa laatu voi olla arvoitus