Maatalous

Rödingin tilalla viljellään kaalia edistyksellisesti: "Säävaihtelut vaikuttavat meidän viljelytekniikalla vähemmän kuin tavallisessa avomaaviljelyssä"

Vihannekset viljellään leveissä kohopenkeissä, jotka on katettu biohajoavalla maissi-perunatärkkelyskalvolla.
Rami Marjamäki
Jani Jokinen esittelee käytössä olevaa biohajoavaa kalvoa.

Rödingin tilalla tuotetaan vihanneksia avomaalla kolmannessa polvessa. Tilaa ovat isännöineet vuodesta 2000 veljekset Jani Jokinen ja Jamu Jokinen. Viljelyksessä heillä on Cosmopolitan-salaatti, jäävuorisalaatti, keräkaali, punakaali ja lehtikaali.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi yritys pystyttää kuivureita ensin Lounais-Suomessa, tarkoitus on laajentua valtakunnalliseksi

Kohtuulliset satonäkymät laskevat viljan hintoja — Pariisissa rapsinoteeraus on ollut nousussa

"Aamulla soitettiin, että sikala palaa" – Nurmon palossa kuoli tuhat sikaa, nyt yksi isännistä kertoo miten tästä jatketaan