LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Maatalous

Avoimuus lisäsi kasvinjalostuksen kehitystä Argentiinassa

Argentiina tulkitsee, että geenieditointi ei ole GMO:ta. Päätöksen myötä kasvien geenieditointia harjoittaa maassa jättiyritysten lisäksi useat pienet firmat sekä julkiset toimijat.
Kaijaleena Runsten
Kuvassa oikealla on maissikoisa-perhosen kestävää gm-maissia. Vasemmalla maissikoisan vahingoittamaa tavanomaista lajiketta. Gm-kasvien jalostus on harvojen suurten yritysten käsissä.

Geenimuuntelun (GMO) raskas sääntely ja kalliit gm-lajikkeiden hyväksymisprosessit ovat ajaneet tekniikan harvojen suurten yritysten käsiin ja jättäneet kehityksen koskemaan vain muutamaa kasvilajia.

Suuri osa tutkijoista ja siemenalan toimijoista toivoo siksi, että geenieditointia ei luettaisi GMO:ksi vaan perinteiseksi kasvinjalostukseksi.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä jos suuri osa kotieläintuotannosta menisi vientiin? Luke selvittää kotieläintuotannon eri tulevaisuuskuvien vaikutuksia yhteiskuntaan

Traktorikauppaan lisää kilpailua – Wihuri aikoo kaksinkertaistaa Deere-myynnin

Kestävä villasukkalanka ilman muovia? Paimiolainen perheyritys Vuonue teki sen yhdistämällä kotimaisen villan ja tencel-puukuidun