Maatalous

Ruuantuotanto ja kulutus lähellä toisiaan – pienetkin vaihtelut painavat tuotannon alle kulutuksen

OECD:n ja FAO:n raportti ennustaa ruuantuotannon olevat tulevaisuudessa hieman kulutusta suurempaa.
Kari Salonen
Luken tutkimusprofessori Jyrki Niemi kyseenalaistaa ruokavalion vaikutuksen maatalouteen. Arkistokuva.

Tutkimusprofessori Jyrki Niemi Luonnonvarakeskuksesta on pääosin samoilla linjoilla raportin kanssa.

"Kulutus ja tuotanto ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan ja markkinat ovat herkkiä vaihtelulle", Niemi arvioi. Hän viittaa tällä esimerkiksi vaihteleviin sääolosuhteisiin, jotka väistämättä vaikuttavat satotasoihin.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavirasto: viimekesäinen siemenvilja hyvin itävää

Tämä vihannes kasvaa jopa 10 senttiä päivässä ja pellot tuottavat satoa keskimäärin 10 vuotta

EU ja USA sopivat hormonilihan tuonnista