Maatalous

Tämä Keski-Euroopassa yleisesti kasvatettu vihannes kasvaa jopa 10 senttiä päivässä ja pellot tuottavat satoa keskimäärin 10 vuotta

Hollannissa odotellaan sateita. Viime vuoden kuivuus näkyi myös parsapelloilla.
Juha ROININEN / EUP-IMAGES
Lauran Geurts näyttää valkoisen parsan vartta, jota kasvatetaan maan alla. Sen satoa korjataan juuri ennen kuin nuput työntyvät maanpinnalle. Sen jälkeen varret muuttuvat vihreiksi.

Keski-Euroopassa parsa on yhtä haluttu sesonkiherkku kuin Suomessa varhaisperunat. Sitä täytyy löytyä lautaselta ainakin pääsiäisenä, äitienpäivänä ja helluntaina.

EU:n alueella tankoparsaa tuotetaan eniten Saksassa, kun taas unionin ulkopuolella Peru on johtava parsantuottaja. Hollannissa parsatilat ovat pitäneet pintansa, vaikka niiden määrä onkin laskenut.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTK:n entinen kolmas puheenjohtaja, maanviljelijä Antti Franssila on kuollut

Harvinaisten kainuunharmasten alkioita ryhdytään pakastamaan rodun säilyttämiseksi

Keskisuomalainen: Laukaassa villiintynyt nautalauma liikkuu vapaalla jalalla