Maatalous

”Lehmät haluavat syödä aamulla", neuvoo amerikkalainen lehmäguru Gordie Jones

Ruokintapöydällä pitää olla aamulla runsaasti rehua, sillä lehmät syövät silloin 35 prosenttia vuorokauden annoksestaan.
Terhi Torikka
Gordie Jones (vas.) antoi Arto ja Tanja Pajuselle useita vinkkejä, joilla maitotuotoksen pitäisi nousta selvästi. Jonesin mukana tiloilla kiersi HH Embryon asiakkuuspäällikkö Stina Kurki (keskellä).

Lypsylehmien makuuparsien mukavuus ja helppo käyttö vaikuttavat suoraan tilan tulokseen.

”Parhaat lehmät syövät ja makaavat eniten. Kun ruokintapöydän luo ja makuupaikoille on helppo mennä ja tulla, jokainen voi päästä parhaaseen tuotokseensa”, ohjeistaa ­Gordie Jones Pajumaidon tilalla Savonlinnassa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Kiinnostavinta oli se, että lapsi mahtuisi pötsiin päiväunille", tuumaa ekaluokkalainen lukija Irina ja Nailon Piit -lehmäkirjasta

Tehotuotannolla on huono kaiku väärin perustein – tästä olivat yhtä mieltä Kuopion hiippakunnan piispa sekä keiteleläiset tuottajat

Piispa halusi tutustua lihan- ja maidontuotantoon sekä tuottajiin, toive toteutui Keiteleellä – pontimena vierailulle oli julkisuudessa käyty keskustelu

Pappi rinnastaa Kirkko ja kaupunki -lehdessä eläintuotannon paholaisen tuhotekoihin ja keskitysleireihin – "Viaton maitokin on kauhea tuote"