Maatalous

Sirkkabisnekseen odotetaan huimaa kasvua Euroopasta: "Uskon, että voimme saavuttaa 3–5 miljoonan euron vuosittaisen liikevaihdon"

EFSA:n hyväksyntä voi olla murrosvaihe, arvioi Finsect Oy:n toimitusjohtaja Antti Reen.
Kari Salonen
Finsect Oy:n toimitusjohtaja Antti Reen valmistelee parhaillaan sopimuksia Eurooppaan, jotta yhtiö on valmiina, jos sirkat hyväksytään elintarvikekäyttöön myös muualla Euroopassa. Lautasella ravintola Puttes's Bar & Pizzan sirkkapitsaa.

Kotimainen sirkkojen kasvatus ja jatkojalostus saattaa hypätä uusille ulottuvuuksille, mikäli Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA hyväksyy sirkkojen käytön elintarvikkeena EU:n alueella.

"Huhuja on kuulunut, että hyväksyntä voisi tulla vuodenvaihteessa", kertoo suomalaisia sirkkatuotteita myyvän Finsect Oy:n toimitusjohtaja Antti Reen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pellon hiilitasetta pystytään nyt seuraamaan mittauksin ympäri vuoden

Keskuskauppakamarin Romakkaniemi vaatii Mercosur-sopimuksen ratifioimista – "Osutaan sinne, mihin Bolsonaroa ja hänen kannattajiaan sattuu kovimmin"

Kärnä vaatii tuontikieltoa brasilialaisille tuotteille ja latelee Bolsonarolle madonluvut: "Mies näyttää olevan niin kiero, että pipokin pitää ruuvata päähän"