Sirkkabisnekseen odotetaan huimaa kasvua Euroopasta: "Uskon, että voimme saavuttaa 3–5 miljoonan euron vuosittaisen liikevaihdon" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Sirkkabisnekseen odotetaan huimaa kasvua Euroopasta: "Uskon, että voimme saavuttaa 3–5 miljoonan euron vuosittaisen liikevaihdon"

EFSA:n hyväksyntä voi olla murrosvaihe, arvioi Finsect Oy:n toimitusjohtaja Antti Reen.
Kari Salonen
Finsect Oy:n toimitusjohtaja Antti Reen valmistelee parhaillaan sopimuksia Eurooppaan, jotta yhtiö on valmiina, jos sirkat hyväksytään elintarvikekäyttöön myös muualla Euroopassa. Lautasella ravintola Puttes's Bar & Pizzan sirkkapitsaa.

Kotimainen sirkkojen kasvatus ja jatkojalostus saattaa hypätä uusille ulottuvuuksille, mikäli Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA hyväksyy sirkkojen käytön elintarvikkeena EU:n alueella.

"Huhuja on kuulunut, että hyväksyntä voisi tulla vuodenvaihteessa", kertoo suomalaisia sirkkatuotteita myyvän Finsect Oy:n toimitusjohtaja Antti Reen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Puolet viljelijöistä kokee työniloa – stressi ja psyykkiset oireet hieman vähentyneet

Metsäteollisuuden jämät lisäävät elämää pellossa ja voivat sitoa hiiltä sekä ravinteita

Kylvöissä alkanut vauhdikas loppusuora – sateista on paikoin edelleen ollut riesaa, toisaalla taas kevyttä sadetta jo kaivattu

Typpi, fosfori ja kali ovat nyt halpoja – lannoitteiden raaka-ainehinnat alamaissa