Brasilialaista vai kotimaista nautaa? Amazonin metsäkatoalueilla tuotetulla lihalla moninkertaiset päästöt - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Brasilialaista vai kotimaista nautaa? Amazonin metsäkatoalueilla tuotetulla lihalla moninkertaiset päästöt

Ruotsalaisprofessorin mukaan naudanlihan tuonnin kasvu voi lisätä metsäkatoa, vaikka itse liha ei tulisikaan Amazonin alueelta.
Jutta Mykrä
Vaikka vientiin tarkoitettu liha on harvoin peräisin Amazonilta, karjantuotanto on suurin syy alueen metsäkatoon. Suomessa naudanliha on usein maidontuotannon sivutuote, mikä osaltaan vähentää ilmastokuormaa.

Brasilialaisen lihan rooli eurooppalaisten ruokapöydissä puhuttaa.

Brasilia on maailman suurimpia naudanlihan viejämaita.

Vaikka maa on Suomen tärkein kauppakumppani Etelä-Amerikassa, naudanlihan tuonti on laskenut huippuvuosista. Viime vuonna lihaa tuotiin alle 2 000 tonnia.

Tuonti voi kuitenkin nousta, jos EU:n ja niin sanottujen Mercosur-maiden kauppasopimus hyväksytään.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Puolet viljelijöistä kokee työniloa – stressi ja psyykkiset oireet hieman vähentyneet

Metsäteollisuuden jämät lisäävät elämää pellossa ja voivat sitoa hiiltä sekä ravinteita

Kylvöissä alkanut vauhdikas loppusuora – sateista on paikoin edelleen ollut riesaa, toisaalla taas kevyttä sadetta jo kaivattu

Typpi, fosfori ja kali ovat nyt halpoja – lannoitteiden raaka-ainehinnat alamaissa