LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Maatalous

Brasilialaista vai kotimaista nautaa? Amazonin metsäkatoalueilla tuotetulla lihalla moninkertaiset päästöt

Ruotsalaisprofessorin mukaan naudanlihan tuonnin kasvu voi lisätä metsäkatoa, vaikka itse liha ei tulisikaan Amazonin alueelta.
Jutta Mykrä
Vaikka vientiin tarkoitettu liha on harvoin peräisin Amazonilta, karjantuotanto on suurin syy alueen metsäkatoon. Suomessa naudanliha on usein maidontuotannon sivutuote, mikä osaltaan vähentää ilmastokuormaa.

Brasilialaisen lihan rooli eurooppalaisten ruokapöydissä puhuttaa.

Brasilia on maailman suurimpia naudanlihan viejämaita.

Vaikka maa on Suomen tärkein kauppakumppani Etelä-Amerikassa, naudanlihan tuonti on laskenut huippuvuosista. Viime vuonna lihaa tuotiin alle 2 000 tonnia.

Tuonti voi kuitenkin nousta, jos EU:n ja niin sanottujen Mercosur-maiden kauppasopimus hyväksytään.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Tällaista toivoivat"- MSK Cabin kehitti oman ohjaamon maatalouskoneisiin – katso video

Katso video: Näin mehiläiset suojautuvat pakkaselta talvipallossa – yksittäinen mehiläinen kylmettyy nopeasti

Mepit vastustavat glyfosaatille vastustuskykyisten viljelykasvien tuontia – Vaativat komissiota jättämään tuontiluvat hyväksymättä