Maatalous

Suomalaisilla viljelijöillä on paljon opittavaa kiinalaisilta: "Itsellä pitäisi olla samanlainen draivi kuin siellä – esimerkiksi hedelmiä pystyi tilaamaan ja maksamaan viestipalvelulla"

Kiinalaisten ja eurooppalaisten nuorten viljelijöiden kohtaaminen avasi keskustelukanavat. Yhteistyö ja viennin kehittäminen ovat pitkä ja varovainen prosessi.
Rami Marjamäki
Heikki Huhtanen on ollut edistämässä Euroopan ja Kiinan maaseutunuorten välisiä suhteita.

Kun Kiinan presidentti Xi Jinping ja Euroopan komission Phil Hogan tapasivat Euroopassa, he päättivät perustaa yhteisen kestävän kehityksen vaihto-ohjelman kiinalaisille ja eurooppalaisille nuorille viljelijöille.

Tarkoituksena oli, että viljelijät pääsevät vaihtamaan tietoja ja taitoja keskenään, verkostoitumaan ja kehittämään mahdollista vientiä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuudessa odotettavissa aiempaa suuremmat ja laadukkaammat perunasadot – tutkijat kehittävät automaattista kosteudensäätöjärjestelmää

Viljalaarit olivat poikkeuksellisen tyhjiä kesällä ennen uutta satoa

Nautakarjatilan nurmi on ekoteko – fosforipäästö alle puolet peltojen keskimääräisestä valumasta