Suomalaisilla viljelijöillä on paljon opittavaa kiinalaisilta: "Itsellä pitäisi olla samanlainen draivi kuin siellä – esimerkiksi hedelmiä pystyi tilaamaan ja maksamaan viestipalvelulla" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Suomalaisilla viljelijöillä on paljon opittavaa kiinalaisilta: "Itsellä pitäisi olla samanlainen draivi kuin siellä – esimerkiksi hedelmiä pystyi tilaamaan ja maksamaan viestipalvelulla"

Kiinalaisten ja eurooppalaisten nuorten viljelijöiden kohtaaminen avasi keskustelukanavat. Yhteistyö ja viennin kehittäminen ovat pitkä ja varovainen prosessi.
Rami Marjamäki
Heikki Huhtanen on ollut edistämässä Euroopan ja Kiinan maaseutunuorten välisiä suhteita.

Kun Kiinan presidentti Xi Jinping ja Euroopan komission Phil Hogan tapasivat Euroopassa, he päättivät perustaa yhteisen kestävän kehityksen vaihto-ohjelman kiinalaisille ja eurooppalaisille nuorille viljelijöille.

Tarkoituksena oli, että viljelijät pääsevät vaihtamaan tietoja ja taitoja keskenään, verkostoitumaan ja kehittämään mahdollista vientiä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Maidosta on ylituotantoa EU:ssa ja tuottajahinnat ovat kääntyneet laskuun – hollantilainen jättimeijeri laskee hintaa alimmilleen lähes neljään vuoteen

Traktori tuhoutui tulipalossa Juuassa kesken lietteen sekoituksen

Peltolannoitteiden hinnat laskivat roimasti uuden lannoitekauden kynnyksellä - alennukset jopa viidenneksen luokkaa

Maatiloilta päätyy muovia luontoon, mutta määriä ja haittoja ei tiedetä – nykyisellään kierrätys on viljelijöille työlästä ja osin maksullista