Maatalous

Pärjääkö suomalainen liha kestävyydessä eurooppalaisille kilpailijoille? Antibioottien käytössä kyllä, energiankulutuksessa ei – "Pitkät etäisyydet ovat suurin selittäjä"

Paljon uusiutuvaa energiaa ja vähän antibiootteja: kotimaisella lihalla on useita avuja eurooppalaiseen kilpailijoihin verrattuna.
Jaana Kankaanpää
Eri tilastolähteistä kerätyn tiedon perusteella suomalaisella lihalla on useita avuja: EU:n keskiarvoon verrattuna meikäläisen karjan kasvatuksessa hyödynnetään enemmän uusiutuvaa energiaa, mutta käytetään vähemmän antibiootteja sekä kasvinsuojeluaineita. Myös ammoniakkia haihtuu pelloilta vähemmän.

"Suosi suomalaista" on moneen päähän iskostettu mantra. Mutta miksi niin kannattaa tehdä? Onko oma maa todella mansikka, kun sitä verrataan muihin Euroopan maihin?

Ja miksi kuluttaja Suomen ulkopuolelta valitsisi täällä tuotetun lihan?

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Villisiat tonkivat kuminapeltoa Hausjärvellä – "Eläissäni en ole nähnyt sellaista jälkeä"

Onko pohja jo saavutettu tämän kauden viljanhinnoissa? Suomen ero muuhun Eurooppaan venyy

Selvitys: Maitotiloilla eniten kirittävää työtunneissa ja konekuluissa