Maatalous

Suomalaisen sianlihan kilpailukykyä viennissä tukee muita maita alempi tuottajahinta – Suomen ruokaviennin arvo on edelleen kaukana tuonnista

Sianlihan hyvä vienti on väliaikaista. Vienti rauhoittuu, kun Kiina saa tautitilanteensa haltuun. Suomalaisen juuston vienti Japaniin on moninkertaistunut.
Markku Vuorikari
Suomalaisen sian vientivaltti ei olekaan saparo, vaan halpa hinta.

Elintarvikevienti kasvaa tänä vuonna selvästi. Viennin kasvu jatkuu myös ensi vuonna, mutta tätä vuotta hitaammin, kertoo ekonomisti Sanni Kiviholma Pellervon taloustutkimuksesta (PTT).

Ruokavientiä on Suomesta noin 1,5 miljardin euron edestä, kun tuonnin arvo on noin neljä miljardia.

Viennin arvon nousua vauhdittaa tällä hetkellä eniten maitotuotteiden viennin voimakas kasvu.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Markkinakatsaus: Saksan sikaketjun kriisi syvenee, EU-maissa hintojen alamäki kiihtyi

Villisikojen epäillään levittäneen vakavaa salmonellaa kahteen sikalaan Ruotsissa

Lidl kritisoi ruuan hintavertailuja – kaupat tietävät vertailun ostoskorin tuotteet ja pitävät niiden hinnat alhaalla

Saksan ASF-tapaukset lisäsivät sianlihan kysyntää Suomesta Kiinaan