Maatalous

Suku selätti noituussyytteet ja nälkävuodet – Janne Mikkelä on jo 17. isäntä Uutelan tilalla

Maidontuottajat Janne ja Miia Mikkelä isännöivät Kouvolan Ummeljoella tilaa, joka on ollut samalla suvulla jo 480 vuotta.
MARJA SEPPALA
Miia ja Janne Mikkelä järjestivät tilalla juhlat sen kunniaksi, että Uutela on ollut saman suvun hallussa 480 vuotta. Samalla pariskunnalle tulee pian täyteen 25 vuotta tilan pitoa.

Uutelan tilalla Kouvolan Ummeljoella on viljelty maata saman suvun voimin jo 480 vuotta. Historia voi olla pidempikin, mutta vuoteen 1539 asti se pystytään virallisesti todentamaan.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keski-Soinit siirtyvät robottinavettaan vaiheittain – "Haluamme olla sydänverellä ja sataprosenttisesti maidontuottajia"

Syyte: Kymenlaaksolainen viljelijä käytti mäntysuopaa kasvinsuojeluaineena – laittomalla aineella myrkytetyt salaatit ja rucolat päätyivät kauppoihin

"Maatalous ei voi jättäytyä ulkopuolelle ilmastokeskustelusta" – tuuloslaisen viljelijän pelloilla tutkitaan hiilensidontaa