Selvitys: Maitotiloilla eniten kirittävää työtunneissa ja konekuluissa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Selvitys: Maitotiloilla eniten kirittävää työtunneissa ja konekuluissa

Suomessa on EU-vertailun mukaan korkeimmat maidon tuotanto­kustannukset, mutta tuet pitävät kannattavuuden keskinkertaisena.
Saara Lavi
Luonnonolot lisäävät työtunteja ja rehukorjuun kuluja, mikä nostaa maidontuotannon kustannuksia Suomessa. EU-keskiarvoon on silti mahdollista yltää.

Suomalaiset isot maitotilat pärjäävät tuotoksessa eurooppalaisille tuottajille, mutta kustannukset ovat luonnonolojen takia muita korkeammat.

Isojen maitotilojen tuloksia esiteltiin torstaina Jyväskylässä maidontuotannon kilpailukykyä ja mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla ruotineessa seminaarissa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Jos puhuja sanoo "suuli", hänellä on todennäköisesti kytkös tiettyyn alueeseen – laaja murresanasto syntyi aikana, jolloin pysyttiin pienissä piireissä

Perunamaata kannata nyt syynätä tarkkaan koloradonkuoriaisen varalta: "Pieneltä pelloltahan se on helpompi löytää kuin isolta" – näin erotat tuholaisen leppäkertusta

Maatalousrakennusten tarve on erilainen kuin vuosikymmeniä sitten, mutta mielikuvat istuvat tiukassa – "Toivottavasti myös ymmärretään, että minkään korjaaminen ei ole ilmaista"

Suurin osa tuottajista tyytyväisiä luomukorvauksen 30 prosentin myyntikasvivaatimukseen