Maatalous

Bayer: Glyfosaatille ei ole löydetty korvaavaa tuotetta - jos kielletään, tilalle ehkä kolmen tehoaineen seos

Yhdysvalloissa Bayerin vastaan nostettu oikeusprosessi laajenee. Ryhmäkanteessa saattaa olla jo 45 000 henkilöä.
Kimmo Haimi
Isot kemianjätit yrittävät kilvan löytää glyfosaatille korvaavaa tuotetta, mutta siinä ei ainakaan vielä ole onnistuttu.

Maailman käytetyimmälle ja ehkä myös vihatuimmalle kasvinsuojeluaineelle glyfosaatille ei ole löydetty korvaavaa tuotetta, johtaja Arnd Nenstiel Bayerilta toteaa.

Rikkakasvien torjunta-aineiden valikoimasta vastaava Nenstiel kertoo MT:lle antamassaan haastattelussa, että kaikki alan toimijat yrittävät kilvan kehittää glyfosaattia korvaavaa tuotetta, mutta sitä ei ole löydetty.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuudessa maatilojen jätevedestä erotetut ravinteet voisi käyttää lannoitteeksi suoraan tilalla tai myydä eteenpäin

15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa"

Kauppapuutarhaliitto täyttää sata vuotta itsenäisyyspäivänä "Jos meitä ei olisi, suomalainen mies ei söisi sitä vähääkään vihanneksia mitä nyt”