Maatalous

Soijan käyttö väheni ja broilerituotannon hiilijalanjälki pieneni – "Kun linnut ovat terveitä, ne tarvitsevat soijaa aiempaa vähemmän"

Terveiden eläinten kyky käyttää rehua on hyvä. "Rehuhyötysuhde on suomalaisilla broileritiloilla huippuluokkaa maailmanlaajuisestikin", broilerintuottaja Petri Yli-Soini sanoo.
Johannes Tervo
”Nämä vuorokauden vanhat untuvikot tulivat meille tänään”, Petri Yli-Soini kertoi maanantaina, jolloin kasvatustila Alatalon Tipu Oy vastaanotti 28 000 broileriuntuvikkoa. Broilereita kasvatetaan 35–38 vuorokautta ennen teurastusta.

Kanan hiilijalanjäljestä yli puolet kertyy rehusta ja siinä käytettävästä soijasta. Hiilijalanjälki on pienentynyt, koska Atrian tuotantoketjussa on pystytty vähentämään soijan käyttöä.

”Siitä se iso muutos tulee”, seinäjokelainen broilerintuottaja Petri Yli-Soini sanoo.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää