Maatalous

Poronomistaja on yhä useammin nainen

Ennen vanhaan nainen kelpasi enintään ruuanlaittajaksi porohommiin. Nyt naisten osuus poronomistajista on jo liki kolmannes.
Sanna Marjomaa on suorittanut poronhoitajaopinnot ammattikoulussa ja jatkaa niitä nyt agrologin tutkintoon tähtäävissä opinnoissa ammattikorkeakoulussa.

Lukumääräisesti naisten osuus poronomistajista ei ole noussut. Kun noin 7 500 poronomistajasta 1990-luvun alussa oli naisia noin 1 500, niin nyt heitä on noin 1 200, kun poronomistajien kokonaismäärä on 4 200.

Alalta on poistunut erityisesti ikääntyneitä miehiä. Naisten suhteellinen osuus onkin sen myötä kasvanut merkittävästi, ja on nyt lähes kolmannes.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ylä-Lapin hakkuut jäissä jo kahden vuoden ajan: "Jos yhteismetsät eivät pääse jaloilleen, aiheuttaa se haasteita myös pienmetsänomistajille"

Kaikkien pitäisi mahtua Saamenmaan luontoon – "Ulkopuolisesta näyttää, että suojelussa on menty ehkä jopa yli"

"Metsäteollisuus tuottaa Lappiin miljardi euroa ja porotalous 30 miljoonaa – onko metsätalous tosiaan se, jonka pitää väistää?", lukija ihmettelee

Lapissa on muitakin hyviä elinkeinoja kuin matkailu