Maatalous

Rahoituskauden vaihtuminen on maksajavirastoille valtava ponnistus: Poliittisten vääntöjen venyminen syö aikaa käytännön valmistelulta

Tukijärjestelmä ei ole sillä hetkellä valmis, kun EU lyö sen ehdot lukkoon. Maksajavirastoissa työ pääsee silloin vasta vauhtiin.
Johannes Tervo
Suomessa maksajavirastotehtävää hoitaa Ruokavirasto, jonka pääpaikka on Seinäjoella. Ennen Maaseutuviraston ja Elintarviketurvallisuusviraston yhdistymistä nykyiseksi Ruokavirastoksi maksajavirastotehtävää hoiti Maaseutuvirasto.

EU:n rahoituskauden vaihtuminen asettaa EU:n maksajavirastoille isoja haasteita. Jo nyt on selvää, etteivät uudet tukijärjestelmät tule käyttöön vuoden 2021 alussa.

Käytännössä se tarkoittaa vuoden 2014 toisintoa: vanhan rahoituskauden tuet jatkuvat, mutta niitä maksetaan uuden kauden rahoista. Voi myös olla, ettei siirtymäkausi jää yhteen vuoteen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää