Maatalous

Mepit vastustavat glyfosaatille vastustuskykyisten viljelykasvien tuontia – Vaativat komissiota jättämään tuontiluvat hyväksymättä

EU-parlamentin mepit eivät halua tuoda unioniin glyfosaatille resistenttejä maissi-, soijapapu- ja puuvillalajikkeita.
Pasi Leino
Komissio ja EU-parlamentti ovat erimielisiä siitä, lisääkö vai vähentääkö muuntogeenisten kasvien viljely torjunta-aineiden käyttöä.

Euroopan parlamentin jäsenet vastustavat komission aikomusta antaa jatkolupa neljälle rikkakasvien torjunta-aineita sietävälle viljelylajikkeelle. Komissio suunnittelee jatkavansa muuntogeenisten lajikkeiden tuomista EU:hun.

Parlamentin vastustamat muuntogeeniset gmo-viljelykasvit ovat maissi-, soijapapu- ja puuvillalajikkeita.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuudessa maatilojen jätevedestä erotetut ravinteet voisi käyttää lannoitteeksi suoraan tilalla tai myydä eteenpäin

15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa"

Kauppapuutarhaliitto täyttää sata vuotta itsenäisyyspäivänä "Jos meitä ei olisi, suomalainen mies ei söisi sitä vähääkään vihanneksia mitä nyt”