Maatalous

Kurikassa ei vahvaa alkutuotantoa häpeillä: Kaupunki rakentaa strategiansa ylpeästi maatalouden perustalle

Naapurinsa ahmaisseesta Kurikasta on tullut Etelä-Pohjanmaan vahva maatalouspitäjä. Entisen Jalasjärvenkin tuottaja kiittelee kehitystä kuntaliitoksen jälkeen.
Johannes Tervo
Jussi Haapojalla on kolme poikaa. ”Jos niistä joku haluaisi jatkaa, täytyy pitää tilan elinkelpoisuutta yllä.” Tila on investoinut vahvasti muun muassa uusiutuvaan energiaan.

"Kurikka on maatalousmyönteinen kaupunki. Täällä viljelijää pidetään oikeana yrittäjänä”, kertoo kurikkalainen broilerintuottaja Jussi Haapoja.

”Asiat ovat menneet kuntaliitoksen jälkeen hyvin eteenpäin”, toteaa puolestaan Kurikan Jalasjärvellä maitotilaa pitävä Timo Viinamäki. Jalasjärvi liitettiin osaksi Kurikkaa vuonna 2016.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuudessa maatilojen jätevedestä erotetut ravinteet voisi käyttää lannoitteeksi suoraan tilalla tai myydä eteenpäin

15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa"

Kauppapuutarhaliitto täyttää sata vuotta itsenäisyyspäivänä "Jos meitä ei olisi, suomalainen mies ei söisi sitä vähääkään vihanneksia mitä nyt”