Maatalous

Suomen maidontuotanto voitaisiin saavuttaa vain 1 000 maitotilalla – "Tilaluvun väheneminen on osa luonnollista kehitystä"

Tilaluvun väheneminen antaa tilaa kasvulle, sanoo Timo Jaakkola. "Ison maatilayrityksen johtaminen vaatii vahvaa johtamisosaamista eikä sovellu kaikille."
Jarkko Sirkiä
Ihmisellä ei ole velvollisuutta uhrata elämäänsä, jotta perinne jatkuu, muistutti maanviljelijä Timo Jaakkola. ”Tiloja pitää johtaa enemmän lastenkamarista kuin hautausmaalta. ”

Väki maidontuotannon ympärillä vähenee, mutta paranevatko pidot?

Niin voi hyvinkin käydä, pohtii maanviljelijä ja Ahlmanin koulun säätiön toimitusjohtaja Timo Jaakkola. Se vaatii kuitenkin korjausliikkeitä. Hän puhui aihesta PI-maitoforumissa.

Maidontuotannon kanssa ei ole Suomessa suurta ongelmaa, Jaakkola toteaa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuudessa maatilojen jätevedestä erotetut ravinteet voisi käyttää lannoitteeksi suoraan tilalla tai myydä eteenpäin

15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa"

Kauppapuutarhaliitto täyttää sata vuotta itsenäisyyspäivänä "Jos meitä ei olisi, suomalainen mies ei söisi sitä vähääkään vihanneksia mitä nyt”