Maatalous

Tanska ei tutkinut afrikkalaista sikaruttoa rannoilleen ajautuneista villisioista

Alkuperältään tuntemattomien eläinten testaamisessa "on vain akateemista mielenkiintoa", perustelee viranomainen.
Jukka Pasonen
ASF on levinnyt viime vuosina idästä länteen. Saksa on tähän asti säilynyt taudista vapaana, mutta nyt lähin tautitapaus löytyi 85 kilometrin päästä rajasta.

Tanskassa viranomaiset hävittivät lokakuun lopulla seitsemän kuollutta villisikaa, jotka olivat ajelehtineet lähellä Saksan rannikkoa sijaitsevan Ærøn saarelle. Viranomaiset eivät tutkineet ruhoja afrikkalaisen sikaruton (ASF) varalta, kertoo Pigprogress.net.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuudessa maatilojen jätevedestä erotetut ravinteet voisi käyttää lannoitteeksi suoraan tilalla tai myydä eteenpäin

15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa"

Kauppapuutarhaliitto täyttää sata vuotta itsenäisyyspäivänä "Jos meitä ei olisi, suomalainen mies ei söisi sitä vähääkään vihanneksia mitä nyt”