Maatalous

Kauppapuutarha löytää uuden huippulajikkeen ehkä muutaman kerran vuosisadassa – 80-vuotias Pousin puutarha uskoo rapeiden salaattien menestykseen

Puutarha erikoistui nykyisenkaltaiseen jääsalaattiin lähes 25 vuotta sitten. Nyt jännitetään seuraavan uutuuden menestystä.
Sanne Katainen
Jarmo ja Ensio Pousi ovat kolmas sukupolvi puutarhan johdossa. Nyt he odottavat mielenkiinnolla, miten kuluttajat ottavat uutuuslajikkeen vastaan.

Kauppapuutarha-alalla menestyvät uutuustuotteet ovat harvassa, vaikka niitä etsitään jatkuvasti.

”Monta sataa lajiketta saa testata, että joku sattuu kohdalleen. Montaa uutuutta ei voi odottaa yhden sukupolven aikana. Nykyinen jääsalaattien valtalajike on ollut käytössä 24 vuotta”, Pousin puutarhan toimitusjohtaja Jarmo Pousi kertoo.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Osmankäämirehusta ratkaisu turvepeltojen ilmastopäästöihin – vai pitäisikö pellot muuttaa pajua kasvaviksi yhteismetsiksi?

"Maataloustuottajat haukkuvat lihantuotantoa kritisoivia ihmisiä elämästä vieraantuneiksi. Harvalla tuotantoalalla on varaa suhtautua asiakkaisiin yhtä tympeästi – maatalouskapinallinen sanoo Ylelle

Viljelijät kaipaavat tilakohtaista tutkimustietoa: "Sitä mitä mitataan, me voidaan myös parantaa"