Maatalous

Peltosalaojituksen suunnittelijoita tarvitaan tulevaisuudessakin – vain yhdessä paikassa voi kouluttautua alan ammattilaiseksi

Peltojen vesitaloutta käsitteleviä kursseja on useassa yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa, mutta ammattitutkinnon voi suorittaa vain Ilmajoella Etelä-Pohjanmaalla.
Johannes Tervo
Tulevan salaojan merkitseminen on tarkkaa puuhaa. Ville Lehtonen, Juha Aalto, Jori Lahti ja Ville Tuomola keskittyvät gps-laitteen käyttöön.

Kahdeksan miestä istuu Sedun Ilmajoen kampuksen hämärässä tietokoneluokassa ja tuijottaa tiiviisti koneensa näyttöä. ProAgria Etelä-Pohjanmaan asiantuntija Juha Laakso pitää heille paraikaa oppituntia peltosalaojien asemoinnista MicroStation-tietokoneohjelmalla.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tältä näyttää maailman suurin kaasulla käyvä puimuri

Lue tarinat lukijoiden kehnoimmista konekaupoista – "Hankkimani rehuleikkuri toimisi ainoastaan laivan ankkurina"

Erään myllyn tarina, eli minkälaisten mutkien kautta Helsingin Mylly tuli Virosta Suomeen ja kasvoi kauppaamaan trendiruokaa maailmalle