Maatalous

Kisa käy kuumana – kuka tekee ensimmäisen sata tonnia tunnissa korjaavan jättipuimurin?

Saksan arvostettu konealan professori herättää keskustelua entistä suuremmiksi kasvavien koneiden haitoista ja tarjoaa vaihtoehdoksi pienten autonomisten työkoneiden armeijaa.
Tapio Vesterinen
John Deere toi näytille uuden jättipuimuriinsa, X9:n, jonka tuotanto alkanee ensi vuonna. Tekniikasta ei juuri herunut tietoja, mutta leikkuupöydällä oli leveyttä 13,5 metriä.

Viime viikolla pidetyt Agritechnica-messut Saksan Hannoverissa noudattivat tuttua kaavaa. Koneiden koon kasvuille ei löydy ylärajaa, mutta akselipainojen kasvamista ja peltojen tiivistymistä vastaan joudutaan taistelemaan.

Telaveto alkaa olla arkea suurimmissa puimureissa varsinkin, kun Saksan tieliikennemääräykset asettavat ahtaat rajat koneiden leveydelle.s

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tältä näyttää maailman suurin kaasulla käyvä puimuri

Lue tarinat lukijoiden kehnoimmista konekaupoista – "Hankkimani rehuleikkuri toimisi ainoastaan laivan ankkurina"

Erään myllyn tarina, eli minkälaisten mutkien kautta Helsingin Mylly tuli Virosta Suomeen ja kasvoi kauppaamaan trendiruokaa maailmalle