Maatalous

Miten lehmien plöräykset voivat olla kaikkein pahin ympäristöongelma, MTK-Häme ihmetteli

ViljaTavastia aikoo viedä viljaa ulkomaille – ainoa keino saada hinta nousuun.
Sanne Katainen
Simo Linnainmaa esitteli marraskuussa lehmiä Helsingin keskustan tapahtumassa "Mikä on lehmä".

MTK:n tulisi ottaa aktiivinen ote viljan viennin lisäämiseksi. Viennissä osuuskunta ViljaTavastialla voi olla keskeinen osuus, MTK-Hämeen puheenjohtaja Arto Laine sanoi liiton kokouksessa keskiviikkona Janakkalassa.

”Viljan hinta on nyt erittäin kehno, mikä johtuu hyvästä sadosta ja ylituotannosta. Hinnan nostamiseksi vientiä tarvitaan nopeasti ja myös pitkän aikavälin sopimuksilla”, Laine totesi.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuudessa maatilojen jätevedestä erotetut ravinteet voisi käyttää lannoitteeksi suoraan tilalla tai myydä eteenpäin

15-vuotias maalla asuva ilmastoaktivisti kritisoi keskustalaisia HS:n mielipideosastolla – "Kasvisten viljely on samalla tavalla kotimaista maanviljelyä ja ruoantuotantoa"

Kauppapuutarhaliitto täyttää sata vuotta itsenäisyyspäivänä "Jos meitä ei olisi, suomalainen mies ei söisi sitä vähääkään vihanneksia mitä nyt”