Maatalous

Kauppapuutarhaliitto täyttää sata vuotta itsenäisyyspäivänä "Jos meitä ei olisi, suomalainen mies ei söisi sitä vähääkään vihanneksia mitä nyt”

Sataan vuoteen on mahtunut paljon muutoksia, mutta perusajatus on edelleen sama. Juhlavuoden kunniaksi Kauppapuutarhaliitto lahjoittaa kukat Linnan juhliin.
Kauppapuutarhaliitto
Kasvihuonekurkun sato 1950-luvulla oli parhaimmillaan 25 kiloa neliömetriltä vuodessa, nykyään se on 250 kiloa. Puutarhuri Pekka Oksanen tutkii valmistuvaa satoa.

Kauppapuutarhaliitto täyttää itsenäisyyspäivänä 100 vuotta. Liitto perustettiin vuonna 1919 Helsingissä Ateneumin lähellä sijainneessa kahvila Pallaksessa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kotipuutarhurien ei kannattaisi ostaa turvetta säkkikaupalla joka kevät – maan kasvukunnosta voi huolehtia monella muullakin tapaa

Halla-aho kritisoi Närpiötä maahanmuuttajien työttömyysturvasta ja toimeentulotuesta – kunnan työllisyysaste 83 prosenttia ja perustoimeentulon saajia 0,4 prosenttia: "Täällä uskotaan tulevaisuuteen"

Puutarhasäätiö palkitsi alaa edistäviä innovaatioita – palkituista kaksi edistää happeen perustuvaa kasvinsuojelua

Millaista on tilalla, jossa kausityövoimaa ei tarvita? Valvottu kasvihuonetuotanto tulee lisääntymään räjähdysmäisesti, ennustaa vertikaaliviljelmiään kehittävä viljelijä